Kölyök Dixie


A gyermekek számára szóló 50 perces előadás keretében, a diákok megismerkedhetnek a jazz zene gyökereivel, kialakulásával, a dixieland és a swing aranykorával. A közönség, – a zenei mellett -vizuális élményekkel is gazdagabb lesz, erre garancia a Happy Dixieland Band korhű jelmeze, arculata, az IKT eszközök megjelenése az előadás folyamán, valamint, hogy  zenetörténeti sétánk során megidézzük a műfaj egyik legnagyobb alakjának „Louis Armstrongnak szellemét is”. Zenekarunk célul tűzte ki a magyar könnyűzenei örökség ápolását, ennek köszönhetően repertoárunkon helyet kap a nosztalgia is, magyar  nyelvű örökzöld dallamokkal, régi filmslágerekkel – instrumentálisan úgy, mint vokálisan. Mindezek nemzetünk kincsei, értékei, ezért rendkívül fontos számunkra, hogy a felnövekvő generáció is megismerje, betekintést nyerjen ebbe a zenei kultúrába. Úgy gondoljuk a Happy Dixieland Band ifjúsági előadásai, mindennek kiváló színteréül szolgálhatnak. A műsor folyamán elengedhetetlen, hogy felcsendüljenek népszerű rajzfilmslágerek, gyermekdal feldolgozások is.

A diákok – a közös zenei, ritmus és improvizációs játékoknak köszönhetően – aktív részesei lesznek az előadásnak. Bemutatjuk a zenekar hangszereit is (trombita, dobok, bendzsó, szaxofon, klarinét, zongora), melyeket a gyermekek igény szerint ki is próbálhatnak.

A Happy Dixieland Band formációt kiváló zenepedagógusok alkotják, akik tanári pályájuk során szerzett tapasztalataiknak köszönhetően, garanciát nyújtanak ahhoz, hogy a vidám, felhőtlen szórakozást nyújtó, ugyanakkor ismeretekben gazdag  előadás utat találjon a gyermekek felé. Mint pedagógusok hitvallásunknak, feladatunknak és kulturális missziónknak tartjuk az ifjúság zenei nevelését, az igényes, értékes zenével való megismertetését.


kolyokdixie_1