Berki Tamás

14 évesen kezdte zenei pályafutását saját beatzenekarában. Nyert nemzetközi ifjúsági jazzénekes világversenyt, a Nemzetközi Jazz Federáció „Best of” listája a mai napig Európa egyik legjobb férfi jazzénekeseként tartja számon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének művésztanára és a Kőbányai Könnyűzenei Stúdió Énektanszak vezetője. Szerzői albumain közel félszáz saját dalt jegyez zenével és- elhivatottan- magyar szöveggel. 2004-ben megkapta a legmagasabb szakmai kitüntetést, a Magyar Jazz Szövetség „Szabó Gábor Életműdíját”. Kapott Artisjus-díjat, Inter-Lyra-díjat, magáénak tudhatja a Duna televízió Nívó-díját, 2007-ben pedig átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Legfrissebb, hogy 2015-ben az év legjobb jazz lemezéért Fonogram díjat kapott.

„2016 január 9-én, Hévízen a Sportcsarnok Újévköszöntő koncertjén rövid időn belül másodszor volt alkalmam kellemesen meglepődni a Happy Dixieland Band profizmusán…Remek hangulatú, oldott, kedves humorral vezetett műsorukon dinamikusan, pontosan, színesen és stílusosan muzsikáltak, körbejárva a XX. századelő meghatározó jazz irányzatait hitelesen és szórakoztatóan, a zenei tartalmakat tekintve éppen úgy, mint a stílushű külsőségeket…Rövid közös műsorunkban is „pontosan, szépen” körítették énekemet az én saját, az együttes és -ami talán a legfontosabb- a tisztelt publikum örömére!”
Üdvözlettel Berki Tamás
Budapest, 2016 január 23.

Csobot Adél

A magyar swing új üdvöskéje 2012-ben próbált szerencsét az X-faktor harmadik szériájában, ahol egészen a harmadik helyig jutott, mentora Malek Miklós volt. 2013 áprilisában megjelent első saját dala „Swing hatás” címmel, majd megkapta a Kornay Mariann Művészeti Díjat. 2013 novemberében megjelent az első lemeze, „Ami a szívemen, a számon” címmel. A TV2 csatornáján futó „Sztárban Sztár” című műsorában ismét bizonyította, megcsillogtatta sokszínűségét, tehetségét az ország, a tévénézők számára.

Malek Andrea

„Fellépni olyan nekem, mintha randevúra mennék” Az énekesnő számtalan műfajban megmutatta már magát, és nem csupán énekesnőként hanem színésznőként, tehetségkutató mentoraként és nem utolsó sorban édesanyaként. Nem mellesleg pedig egy igen nehezített pályán, hiszen az osztrák fővárost választotta lakhelyéül, így folyamatosan ingázik a hazája és  – ahogy ő fogalmaz – a fészke között.

Malek Andrea, mint a magyar musical koronázatlan királynője tizennyolc éves korától kezdve számtalan főszerepet játszott hazai, és nemzetközi színpadokon ( Evita, Nyomorultak, Sakk, Muzsika hangja, Chicago, Wake Up!,Elisabeth, Camelot, Macskák…).

A híres zenészcsalád gyermeke a színház mellett sosem szakadt el a pop-, jazz zenétől, amiben felnőtt, és mára értékes, széles palettájú előadóvá fejlődött. A kultúra nemzetközi nagyköveteként áll magyarként bárhol a színpadon, szállítja az értékes zenét, amerre csak jár.

„Azért ez egy könnyed műfaj, de egyáltalán nem olyan könnyű jól játszani és ők mindig is nagyon sok időt fordítottak arra, hogy ez működjön és meghangszereljék a dalokat, ne csak úgy játsszák, ahogy megfogalmazzák. A Babos Lajos pedig egy fantasztikus showman, mai szintén nagyon fontos, hogy a műfaj guruljon és ne csak egyik szám jöjjön a másik után. Tehát igazi show ami itt zajlik és ennek a része a legegyszerűbb lenni, nem nehéz.”

Illényi Katica

Magyarország Érdemes Művésze, Liszt –és Artisjus – díjas hegedűművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja – különleges egyénisége hazai zenei életünknek.
Édesapja hatására – aki  a Magyar Állami Operaház hegedűse volt – 3,5 éves korában kezdett hegedülni.
A Zeneakadémián diplomázott, ahol a Különleges tehetségek osztályába nyert felvételt és 14 évesen már főiskolai tanulmányokat folytatott.
Klasszikus zenei koncertjein felcsendülnek a zeneirodalom gyöngyszemei, magyar zeneszerzők művei mellett filmzenék és filmslágerek, jazz-standard-ek. Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij,  Dvorak, Gershwin, Paganini, Vivaldi,  Rimszkij- Korszakov, Morricone, Michel Legrand, John Williams művei.
A hazai televíziókon rendszeresen láthatóak koncertjei.
Lemezei arany-és platinalemezek.
Nemzetközileg ismert előadóművész, milliók nézik felvételeit a You Tube-on.
A hazai zenei kultúrát nemzetközileg reprezentáló művészek sorába választották Kocsis Zoltán,  Rost Andrea és  Sebestyén Márta mellett.
A Liszt –díjat 2012 március 15-én kapta, Artisjus-és eMeRton – díjjal is kitűntették.

A Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja 2014-től.
A Magyarország Érdemes Művésze díjat 2015 március 15-én vette át.
A Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében mutatta be Magyarországon elsőként a theremin nevű hangszert, melyet nem kell megérinteni a megszólaltatásához. Jelenleg összesen öt koncertező theremin művészt tartanak számon világszerte, közöttük Illényi Katicát.
Pozitív  személyisége, szakmai felkészültsége, munkássága lehetővé teszi, hogy népszerűségén keresztül széles társadalmi rétegekhez eljuthat a komolyzene és az igényes jazz-zene is.

Majsai Gábor

Emerton-díjas, énekes-zeneszerző az „Öreg járgány szívatóval indul” című dalával lett egy csapásra ismert a magyar zenei életben. Öt szólólemeze mellett számos sikerprodukció részese volt az elmúlt években (pl. az Üvegtigris filmzenéjének előadása). A 2008-as „Swing swing swing” c. nagylemeze Fonogram-jelölésével az év legkiemelkedőbb jazz albumai közé került. A kétszeres aranylemezes előadó, nagyzenekari jazz estek sztárvendége az utóbbi években a swing műfaj nagykövetévé lépett elő, a színpadi zene meghatározó alakjává vált. A Jazzy rádió állandó vendége, igényes és ízlésformáló műsoraival a hazai könnyűzenei élet megkerülhetetlen klasszikusa.

Farkas Gábor Gábriel

Magyar énekes, festőművész, színész, a pesti éjszaka, a musical és jazz színpadok meghatározó alakja. Sok időt töltött Amerikában, imádja Párizst és rajong Budapestért. Elismert előadóművész, aki számára az eredetiség sokkal fontosabb, mint a hírnév.
A képzőművészeti főiskola elvégzése után éveken keresztül a Moulin Rouge énekese, showmanja, műsorvezetője, de nem csak a revü világában, hanem a jazz műfajában is otthonosan mozog.